Konståkning… igen

Det här med konståkning alltså, jisses vad snabbt det går! Konståkningsklubben i Kil hade sen tidigare stillastående porträtt ljussatta med blixt och med mörk bakgrund. Ville ta det hela ett steg längre och fånga samma sak men med lite fart i, kanske med lite hopp och liknande.

Jag är egentligen inget fan av bildbehandling men här fick jag faktiskt “fuska” för att få bort bakgrunden i ishallen(sarg plus andra åkare) som jag råkat få med av det naturliga ljuset, slarvigt. När jag ändå var i farten kom idén upp att retuschera bort lysrören i taket så att bilden blev helt svart förutom åkaren och isen. Tycker det blev riktigt snyggt men av alla bilder som togs på en timme var det egentligen bara den här som blev så som jag egentligen tänkte. Det är så ytterst små marginaler på åkarens position i förhållande till blixtarna, rätt pose, rätt timing från min sida så att man inte trycker av för tidigt eller för sent. Bilderna togs på klubbens ordinarie träning så även om jag hade hur mycket tid som helst nu på julsemestern så var istiden enbart en timme. Alla bilderna ligger på Kil Konståkningsklubbs facebooksida(https://www.facebook.com/KilsKK).

KilsKonst00001

Linnea på bilden ovan är ljussatt med två blixtar vinkelrät mot hennes rörelseriktning, en på varje sida om henne. Blev riktigt bra med blänket och ljuset på tävlingsdräktens båda sidor samt skuggan i mitten plus att det separerar henne från bakgrunden. Blixten närmast kameran är försedd  med en gobo på undersidan och blixten bakom henne är riktad uppåt för att minimera ljuset på isen. Hade ingen möjlighet att göra ljuset mjukare utan att förlora blixteffekt eller få ljusspill på isen.

 

4 thoughts on “Konståkning… igen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *