Bröllopsfoto

Bröllopsfoto har inte varit något jag satsat på tidigare eller haft speciellt många bokningar inom men under den här sommaren har intresset helt klart gått upp och inte bara kommit från personer jag fotat i andra, oftast sportiga, sammanhang tidigare.

Fick förtroendet att fota vigseln mellan Ann och Joacim som hade ett vintagetema. Hade egentligen bara blivit bokad för porträtt och vigsel p.g.a. andra åtaganden på kvällen men ödet ville annorlunda. =) Det jag skulle göra på kvällen blev inställt och fick istället möjlighet att följa Ann och Joacim hela kvällen inklusive festen. Eftersom båda är dansare så fanns det bra möjligheter till häftiga bilder, riktigt kul!

Porträttbilderna tog vi vid Alsters herrgård för att få lite herrgårdskänsla som passade till temat. Vi fick tillåtelse att vara på “garageuppfarten” under en timme innan allmänheten började komma. Körde med lösa kamerablixtar på stativ precis utanför bildkanten för att balansera ljuset på paret jämfört med ljuset på bakgrunden.CYkel-000010

Porträttbilder utan bilen tog vi bakom herrgården. Nu hade lite mer människor hittat hit så det var inte möjligt att få med herrgården i bakgrunden p.g.a. alla som fikade på cafet i solskenet.AnnJocke-00007

Och så festen såklart, riktigt kul! Blixten ligger på en takbjälke, naturligt ljus med lite längre slutartid för att få rörelsen.AnnJocke-000016

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *