Äventyrsfoto

Har kommit igenom de första kapitlen på Äventyrsfotoboken(Ävertyrsfoto av Fredrik Schenholm & Anders Wingqvist) som jag fick av Young Multisporters. Kan verkligen rekommenderas till de som vill ha lite snabba tips på actionfoto. Som vanligt har även den här boken svårt att veta vilken målgrupp man riktar sig till. En nybörjare som inte förstår vad bländaren och slutaren gör kommer förmodligen inte att behöva tips om att man oftast får en bättre kompostion om man kan ta sig ut från bergsväggen när man fotar klättring. Men som inspirationsbok är den riktigt bra.

Kapitel 2 i boken handlar om utrustning och hur denna skall förvaras. Tänkte bidra med mitt utrustningstips när det gäller att lätt få med sig utrustningen ute i fält.

Om jag fotar och behöver vara mobil, antingen till fots eller på MTB så har jag kameran fäst i en Black Rapid R-Strap Sport.  Kameran hänger sedan vid höften/ryggen och kan sedan dras längs remmen upp till ansiktet när man fotar. Blixt, objektiv och annat jox har jag i två bältesväskor från ThinkTank som är fästa i ett eleastisk snickarbälte från Ullared. Kameran hänger helt fritt utan väska och är lättillgänglig hela tiden.  Om man dessutom krälat runt i leran ser man ut som nedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *