Cykelcross vid TYR

Efter en julfest med jobbet under gårdagen följt av en kraftig försovning dök jag upp vid TYR några minuter innan start. Varken kaffe eller frukost hade jag hunnit med att fixa på morgonen men som tur  var hade Jonas laddat kaffebryggaren så det vara bara att greppa dagens första koffeindos.

Det känns att vintern är på gång för det var riktigt kallt. Hårdast av alla var som vanligt Jakob Björklund som precis som vid förra tävlingen cyklade från hemmet i Kristinehamn till Karlstad för race. Som grädde på moset gick han även omkring i kortbyxor men inte ens Jakob verkade vara tillräckligt “hardman” för att stå ut i morgonkylan, benvärmarna åkte på.

oktyrcross00004

Några som har en bit kvar till Jakobs hardmannivå var sekretariatat som kapitulerade inför kylan och helt enkelt placerade en bil strategiskt vid mållinjen.

oktyrcross00005

Crossbanan idag bestod av en lång och hård uppförbacke med serpentiner. Tänkte det skulle vara snyggt att ha en TYR-cyklist i täten upp för denna backe för att få lite snygga bilder som klubben kan använda. Problemet här är ju att ovanstående hardman Jakob Björklund stod på startlinjen och med största sannolikhet skulle vinna hela racet.  Jonas fixade dock uppgiften utan problem och hade några meters lucka till 2:an Jakob på första varvet.

oktyrcross00015

Tyvärr höll inte Jonas offensiva satsning loppet igenom men ändå riktigt starkt kört men tanke på senaste veckans sjukdom och penicillinknaprande. Vinnaren för dagen blev inte alltför oväntat Jakob som förutom 12:e platsen i årets långloppscup nu även kan lägga till ännu en seger i värmlandsserien till sitt CV. =)

oktyrcross00028

Läs mer om Jakob satsning här: http://jakobbjorklund.blogspot.se/ Resten av bilderna från dagen i galleriet nedan.

no images were found

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *