Årets sista fotokurs i Medborgarskolans regi

Förra helgen var årets sista fotokurstillfälle. Tycker redan efter en veckas “ledighet” att man kan börja längta efter vårens kurser. Det är ju så jäkla kul!!! Hoppas deltagarna tycker det är minst lika roligt som jag tycker.

Så vad gör vi på en fotokurs egentligen? Exempelvis lär vi oss hur fokus och exponering blir rätt även i knepiga situationer när det är något i vägen för det vi fotograferar. Har man kameran på auto i situationen nedan är risken stor att fokus hamnat på håret i förgrunden och dessutom hade bilden förmodligen blivit alldeles för ljus då allt kameran ser är mörkt hår. Ljus500002

Kanske kan man göra det riktigt lätt för sig om man fotograferar många liknande bilder i samma miljö, exempelvis porträtt på alla gäster på grillfesten man anordnat i trädgården. Personen ovan står i samma ljus som samma person i bilden nedan, vore det inte bra om kameran använde samma inställningar på båda bilderna så att man inte behöver riskera att någon bild blir för ljus eller för mörk. Ljus600002

Vi lär oss också varför vissa bilder man råkar ta ser ut såhär Ljus400002

Vi brukar också prata om ljus och varför ljussättning är det viktigaste man skall tänka på när man fotograferar. Ibland vill man kanske att en bild skall se ut såhär. Ljus300002

Och ibland såhär Ljus200002

Eller varför inte såhär Ljus00002 Olika ljussättning på alla tre bilderna och de upplevs också olika. Intresserad? Snart släpps vårens kurser i medborgarskolans kursprogram. Bara att anmäla sig! Är det inget datum som passar eller vill du ha en mer individuellt anpassad kurs. Ta en titt under tjänster i menyn ovan eller släng iväg ett mail så skall vi se till att dina önskningar är genomförbara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *