Om mig

Referenser

Ett antal bröllopp under 2016 – Allt från vigsel på fjälltopp till kyrkligvigsel med retrotema
Racefotograf Karlstad Triathlon 2016 – 2 heldagar, 3 tävling med olika distanser Länk
Racefotograf Utmaningen 2015 – 4h multisport rogaining i Centrala Karlstad
KMTI – Bilder till grafisk profil, hemsida, reklammaterial m.m.
Racefotograf Hammaröloppet 2015
Racefotograf Karlstad Trailrun 2015
Racefotograf Karlstad Swin&Run 2015
Racefotograf Race for Heroes 2015 – 
6h multisporttävling i Karlsborg arrangerad av försvarsmakten. Lite speciellt uppdrag då allt på tävlingsbanan inte fick fotograferas eller vara med i bakgrunden. Dessa bilder skulle (och har) förutom att användas av arrangören används i olika reklamsammanhang samt i flera tidningar ex. Outside.
Racefotograf Karlstad Trailrun 2014
Racefotograf Karlstad Swin&Run 2014
Racefotograf 24h multisport SM 2014, Stockholm Extreme –
Fotografering under ca 30h då tävlingen pågick. Multisporttävling i stadsnära skärgårdsmiljö.
Racefotograf 24h multisport SM 2013 i Helagsfjällen
Fotografering kontinuerligt under två dygn i fjällmiljö med ett extremt väder, hård vind och snö/regnstorm.
Racefotograf Utmaningen 2013 – deltävling svenska multisportcupen sprint
Racefotograf Solstaloppet XC 2013 – cykeltävling MTB
Racefotograf KarlstadCrossen 2013 –
deltävling svenska cupen i cykelcross

Förutom att fotografera tävlingar tar mjonssonfoto även andra uppdrag. Under 2015 har detta varit reklambilder för företag och idrottslag, dop, kärleksporträtt, barnporträtt, hundporträtt, dokumentationsuppdrag, kursverksamhet till privatpersoner och till företag m.m.

+ Ett stort antal andra tävlingar och arrangemang som fotograferats av andra orsaker än som officiell fotograf åt arrangören. Ex Åre Extreme, Le grand Tour (24h multisport), diverse hundtävlingar, skidtävlingar, Triathlon, Lokala cykeltävlingar som fotas ideellt åt klubben m.m.

+ En 4:e plats, som deltagare, i multisport sprint SM 2014 mixklassen tillsammans med Emmelie Ekroth.

 

I övrigt då? Är till vardags ingenjör som pysslar med fotografi och fotokurser vid sidan av “ett riktigt” jobb. Som det säkert framgått av listan ovan fotograferar jag helst sport, action, outdoor och livsstil relaterad till området. Även porträtt, både “normala” och inom området ovan. Som hobbyverksamhet har mjonssonfoto varit med ett tag men sedan 2013 är tanken att det skall drivas som ett företag.

Intresset för fotografering väcktes när jag ärvde morfars manuella pentaxkopia där man fick lära sig allt om kamerans funktioner den hårda vägen (utan att kunna kolla resultatet på skärmen). Tror vi som var med på “den gamla tiden” tar betydligt färre bilder än de som började som digitala fototgrafer. Efter den östtyska pentaxkopian hamnade man i Canonträsket och där har jag provat det mesta, EOS 100 och EOS 5 på den gamla analoga tiden. Digitalt har jag använt 10D, 550D, 7D och flera varianter av 5D. Numera används mest 5D’n men även den gamla EOS 100 anlogt används flitigt, dock numera enbart som ett trasigt exempel på hur en kamera ser ut på insidan på mina fotokurser.

Försöker hålla min utrustning så liten och lätt som möjligt då jag ofta måste ta mig dit cyklister, multisportare och liknande håller till. Använder gärna trådlösa småblixtar, fördelen med att arbeta med små kamerablixtar istället för kraftfulla studioblixtar är att jag har min studio med mig överallt, även ute på fjället 3 mil från närmsta väg.

Aslan00002