Fotografering

Mitt specialområde är att fotografera allt som rör sig. Jag försöker fånga det som händer snarare än att regissera bilden om situationen tillåter. Perfekt om man försöker porträttera idrottare, barn, husdjur men också för att göra ex. bröllopsporträtten mer personliga. Kanske vill ni inkludera cykeln eller varför inte en springande familjemedlem (ex. hunden) i porträtten. Ingenting är omöjligt.

Jag har ingen studio utan tar med mig ett gäng små kamerablixtar och reflexskärmar vilket betyder att jag kan ordna ljussättningen var som helst. Hemma i ditt vardagsrum, i parken eller varför inte ute på fjället, något som jag tycker gör bilderna betydligt mer personliga än traditionella studiobilder.

I priset ingår alla “bra” bilder från fotograferingen. Bilderna är justerade med avseende på färger, kontrast o dylikt men ytterligare retuschering ingår ej. Bilderna levereras sedan via Dropbox eller på DVD. Bilderna är i full upplösning och ni får använda bilderna till vad ni vill så länge som det är för personligt bruk, ex framställa kopior, publicera på facebook, ni gör precis vad ni vill. Önskar ni att jag ordnar kopior och fotoböcker löser vi såklart det också men generellt blir det såklart billigast för er om ni beställer kopior själva. Om inget annat avtalats förbehåller jag mig rätten att själv använda bilderna, exempelvis för marknadsföring, genom att publicera dem på min hemsida m.m.

Pris

Generellt är det bästa att skicka ett mail och förklara uppdragets omfattning så återkommer jag snarast med ett prisförslag.

Min löpande timkostnad är 500 SEK/h men värt att tänka på är att uppdraget tar mer tid än själva fotograferingen. Exempelvis sortering, grundläggande justeringar, leverans av bilder etc. Oftast tar detta ungefär lika lång tid som själva fotograferingen varför man kan räkna med en total kostnad av  1000 SEK per fototimme med detta kan såklart variera beroende på uppdragets omfattning. Resekostnader i form av milersättning (30kr/mil) tillkommer alltid. Om fotograferingen sker utanför Karlstad kommun tillkommer kostnad för restid 300 SEK/h inkl. moms.

Hur lång tid tar då en fotografering? Räkna med att en porträttfotografering tar 1-1,5 h. Gäller det en barn eller fotografering av hundar, hästar eller liknande skall man tänka på att barn alltid är barn (och hundar är alltid hundar) och det är bra att avsätta lite mer tid till själva fotograferingen.

Skicka ett mail till info@mjonssonfoto.se  för en mer exakt prisuppgift när jag vet uppdragets omfattning.

Reportagefoto
Behöver du en fotograf till ett reportage, speciellt om reportaget inte är i närheten av en riksväg? Då har du kommit rätt! Jag är inte rädd för att ta på vandringskängorna, snöra på mig löparskorna eller att haka på ut i skogen på mountainbike och ha med hela kamerautrustningen inkl. blixtar på ryggen. Jag har stor erfarenhet från fotografering av olika idrottsevenemang, speciellt inom cykel och multisport. 

Bröllop + reportagefoto från festen
Har du en lite annorlunda idé än traditionella studioporträtt? Det ordnar vi! Fotografering av porträtt, vigsel och festen. Totalt 10 h fotografering. Pris 7500 SEK, resekostnader tillkommer.

Företaget godkänt för F-skatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *