Skidpremiär!!!

Träningsvärken börjar göra sig påmind efter gårdagens tur med skateskidor under fötterna. Hörde ryktet att Grava Skidklubb (www.gravask.se) hade fixat fin fin konstsnö och skulle inviga den med ungdomsträning under gårdagen. Passade på att fixa lite bilder till klubben när jag ändå var där.

Svårt att göra något vettigt med bilder när det är mörkt utan att ha med blixtstativ och helst flera blixtar. Bilderna nedan är alla tagna på samma sätt. Blixten är placerad längre fram i åkriktningen för att belysa åkarna framifrån och för att minska risken för röda ögon. För att få ungefär samma exponering på skidåkarna även när de kommer närmre mig placerade jag blixten rätt långt från dem. (Relativt konstant avstånd mellan blixt och åkare, manuell blixteffekt) Autofokus fungerar inte i mörkret, iallafall inte på rörliga föremål så förfokusering är nödvändigt samtidigt som man väljer en liten bländare för att öka skärpedjupet. Hög ISO för att hålla slutartiderna hyffsat korta och minska problem med ghosting runt vita mössor och reflexer. Vad man borde gjort är att placera blixten högre så att även snön fått lite ljus på såg, men det kräver stativ. Sen så skulle ju inte en till blixt varit helt fel heller =)

no images were found

2 thoughts on “Skidpremiär!!!

  1. Mycket fina bilder, jobba med många blixtar blir krånligt, tycker du har lyckats bra.
    kul att grava skidklubb har så bra spår. är forshagabo men åker mestadels på eljusbana vid hembygdsgården i skived och banvallen, ospårat än så länge, trivs inte alls på sisu.

    • Fast det gäller att krångla till saker när man har fria händer och inte måste leverera =)

      Om Grava SK anordnar någon tävling i vinter så skall jag försöka komma och fota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *